Afzuigkappen kook en bakdampen

AFZUIGING VAN KOOK EN BAKDAMPEN.

Voor de afzuiging van kook en bakdampen kan er worden gekozen uit diversen modellen afzuigkappen.
De afzuigkappen zijn te verdelen in twee types te weten met of zonder ventilator.
De afzuigkappen zonder ventilator dienen te worden aangesloten op een externe op het dak geplaatste afzuigventilator.
De afzuigkappen met ventilator hoeven alleen te worden aangesloten op een afblaaskap op het dak.
Over het algemeen kan worden gesteld dat de grotere afzuigkappen zonder interne ventilatoren worden geleverd.
Een afzuigkap kan voorzien zijn van:
•Labyrint vetextractiefilters
•Geïntegreerde hittebestendige verlichting
•Vetladen
•Blussystemen

STANDAARD MODEL.
Toepasbaar op alle lichte en middelzware kookapparatuur als kooktafels en elektrische friteuses. Dit type afzuigkap is ontworpen als instapmodel.


WANDMODEL.
Dit type afzuigkap is geschikt voor alle typen zware kookapparatuur als gasfriteuses en lavasteengrills. De afzuigkap is speciaal ontworpen voor tegen een wand geplaatste apparatuur. De afzuigkap is voorzien van verticale zijkanten zodat er eenvoudig een systeemplafond tegen gemonteerd kan worden.


EILANDMODEL.
Dit type afzuigkap is tevens geschikt voor alle typen zware kookapparatuur als gasfriteuses en lavasteengrills. De afzuigkap is ontworpen als model boven apparatuur in eilandopstelling.


AFZUIGPLAFOND.
Een totaaloplossing voor het plaatsen van keukenplafond is het afzuigplafond. Niet alleen wordt er op aangewezen plaatsen afgezogen, ook verlichting en alle andere plafonddelen zijn geïntegreerd. De systeemplafondplaten zijn uit RVS vervaardigd en kunnen uitgenomen en gereinigd worden.


INDUCTIE AFZUIGKAP.
Wanneer in een keuken kookdampen afgezogen worden door een afzuiginstallatie zal er tegelijkertijd een hoeveelheid lucht weer ingebracht moeten worden.
Dit veroorzaakt hoge energiekosten. Er wordt met een inductieafzuigkap energie bespaard door buitenlucht tegelijkertijd met de kookdampen te vermengen. Hierdoor is er minder warme lucht van binnen nodig. De besparing kan oplopen tot wel 40%. Indien men met inductiekappen gaat werken zal er dus minder onbalans gaan ontstaan in het bestaande luchtbehandelingsysteem. Het mag wel duidelijk zijn dat er dus minder energie terugwinning zal ontstaan.